2022-04-15 08:34:06• hírek • Szatmár.ro

Olvass a szabadban! Idén is elhelyezték a könyvfészkeket a Károlyi-kastély parkjában

Kihelyezésre kerültek a könyvfészkek, így a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság ebben az évben is hivatalosan megnyitotta a szabadban való olvasást népszerűsítő akcióját.

A nagykárolyi Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ munkatársai, illetve az ott gyakornokoskodó fiatalok a tegnapi nap folyamán közösen készítették elő a Könyvfészek projekt házikóit, és azokba bekerülő olvasnivalókat, így április 15-én, azaz mától már használatba is veheti azokat bárki.

A négy könyvkuckó a nagykárolyi dendrológiai parkban került elhelyezésre, kettő a kastély főbejárata közelében, egy a parkban található szökőkút mellett, egy pedig Gróf Károlyi Sándor mellszobra közelében. A négy kuckó egyikében (Gróf Károlyi Sándor mellszobra mellett) gyerekeknek szóló könyvek lettek elhelyezve, hogy ők is olvashassák a külön nekik szánt köteteket.

A Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ munkatársai ugyanakkor kérik mindazokat, akik használni fogják az itt elhelyezett könyvkuckókat, olvasás után tegyék vissza a kivett könyveket, hogy másoknak is lehetőségük legyen olvasni azokat.

Minden „könyvfészek” 12 román és magyar nyelvű könyvet tartalmaz. A projekt egész nyáron folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: